Как да изберем стъклопакет

Ето няколко неща, които нашите професионалисти от “Глас Търговище” ви препоръчват да имате предвид, когато избирате стъклопакет.
Базовата комбинация на стъклопакета са две стъкла с дебелина 4мм всяко и дистанционер между тях 16мм. Този стандартен стъклопакет има коефициент на топлопреминаване (U) – 1,3 W/m2.K, ако е пълен с въздух и 1,1 W/m2.K, ако е пълен със газ Аргон.
Изолира външния шум до 34 dB.

За да се ориентирате ви предлагаме да погледнете следните норми за ниво на шума при различни дейности:


⦁ сън – 25 до 30 dB;
⦁ ако стоите в дома си през деня – 30 до 35 dB;
⦁ на работното място – 35 до 50 dB.

В случай, че сградата е близо до автомобилен път или става въпрос за фабрика или завод, е добре да поръчате двукамерен стъклопакет. При него разстоянието между стъклата е различно и може да снижи нивото на шума до 38-40 dB.

Как да изберем стъклопакетНашият компетентен екип е длъжен да ви припомни, че когато търсите стъклата за вашия стъклопакет
селективността е един от важните критерии, по които избирате. За да направите правилен избор, трябва вземете предвид какъв е климатът, интензивността на слънчево греене, къде се намира сградата – в града, планината или край морето.

Не по-малко важен е и коефициентът на топлопредаване – колкото по-нисък е той, толкова по-малки са топлинните загуби.

При консултацията с професионалист е важно, когато поръчвате стъклопакета, да уточните местоположението на стъклата. Ако сте избрали нискоемисийни стъкла, те трябва да се поставят от вътрешната част, а покритието да е вътре в стъклопакета. Винаги искайте да ви дават описание на вида, дебелината на стъклото и широчината на дистанционера. Така ще избегнете проблеми при монтирането. Спрете ли се на услугите на фирма „Гласко” гр. Търговище, това няма да е ваша грижа. Фактът, че затваряме целия цикъл до производствената дейност, ни позволява да имаме по-добра връзка между отделните екипи и да поемем от вас и тази грижа.

kak da izberem stuklopaketАко ви е необходимо, можете да поръчате и стъклопакет с устойчиво на куршуми стъкло. Това е триплексът. Той е ламиниран, многослоен, с интегрирана  смола и полимерна плака.

Ако стъклото се счупи, остава залепено за смолата и няма опасност да нарани никого. Затова е подходящо за обществени сгради, в които има много хора. Шумоизолационните свойства на триплекса също са отлични.

Имате много възможности да изберете това, което е най-подходящо за вашата сграда. Не се колебайте.

Тъй като 85% от прозорците всъщност са стъкло, понякога е по-добре да направите малък компромис с дограмата, но не и със стъклото. От него зависи в най-голяма степен топло- и шумо изолацията на дома ви.

За нас | Продукти | Галерия | Партньори | Практически съвети | Новини

 
Web design and SEO company